16 Ekim 2008 Perşembe

Basında Kia

Bu yılın başında New York Show’da tanıtılan
290 HP’lik Koup konseptinin seri üretim modeli
Forte’nin taslak fotoğrafları yayınlandı.Kia
tarafından yayınlanan taslak fotoğraflardan da
anlaşılacağı üzere Forte’nin profilinde konsept
versiyon Koup’dan farklı bir şey görünmüyor.
Kia’dan alınan haberlere göre Forte, ülkemizde
Cerato adıyla satılan modelin yerine pazara sunulacak.

Kia’nın yeni orta sınıf sedanı olacak Forte’nin resmi
tanıtım tarihi 21 Ağustos 2008 olarak açıklandı.
Bu tarihe kadar aracın yeni ve daha detaylı
fotoğraflarının da yayınlanacağını düşünüyoruz.

Kia Sorento´nun Türkiye rekoru
Kia Sorento, 15.000’i aşan araç parkı ile sınıfının lideri

Bir tarafta pazara her geçen gün eklenen yeni markalar, gittikçe artan bir rekabet ortamı, diğer yanda bu zorlu pazar şartlarında son 5 yılın 4x4 segmentinde en çok satan ünvanını büyük bir başarıyla taşıyan bir model…

2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılı ilk 5 ayında SUV segmentinin lideri Kia Sorento, 2002 yılı Eylül ayında başladığı Türkiye macerasında 15,000’i aşan bir araç parkıyla ulaşılması çok zor bir başarıya imza attı.

2002 yılında ülkemizde satışa sunulduğunda pazarda gördüğü yoğun ilgiden dolayı ikinci eli, sıfırından daha yüksek bir değere alıcı bulan belki de tek araç olan Kia Sorento, o günden bugüne kadar popüleritesini hiç kaybetmedi.

2006 yılının Eylül ayında yenilenen yüzü ile satışı devam eden Sorento, 2.5 litrelik Değişken Geometreli Turboşarjlı CRDI motoru ile 3.800 dev/dak’ta 170 Ps güç ve 2.000 dev/dak’ta 40.0 kg.m tork üreterek göz alıcı bir performans sağlıyor.

Sınıfının en güçlü motor gücüne sahip olan Sorento X-Force’un sürücünün hızlı ve hassas vites değişimleri yapabilmesine olanak veren 5-vitesli tiptronic şanzımanı, kesintisiz vites değişimi sağlarken, yakıt ekonomisini de en üst seviyeye çıkarıyor.

Sorento X-Force, Türkiye’de sadece Prestige donanım paketi ile satışa sunuluyor. Bir SUV kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmenin ötesinde, sınıfında benzeri olmayan özellikleri ile Prestige paketi, standart aksesuar olarak sunulan Mobil Multimedya Ünitesi gibi aksesuarlarla, bir arazi aracında sahip olunabilecek lüksten çok daha fazlasını vaat ediyor. Mobil Multimedya Ünitesi, TV/DVD oynatıcı, CD- MP3 Çalar, 6.5” LCD Monitör, Bluetoothlu entegre navigasyon sistemi, sürücü ve yolcu kafalıklarında bulunan entegre DVD oynatıcı ve ekranından oluşuyor. Multimedya ünitesinde yer alan entegre Bluetoothlu GPS navigasyon sistemi sayesinde Sorento kullanıcıları, kaybolmadan, adres aramadan diledikleri yere kolayca ulaşabiliyor. Ön koltukta oturan yolcu müzik keyfi yaşarken, arka koltuktaki yolcular özellikle uzun yolculuklarda keyiflerince DVD seyredebiliyorlar. Sorento X-Force tüm bu özellikleri ile keyifli bir yolculuk ve aynı araç içerisinde farklı kişisel alanlar yaratabilme imkanı sunuyor.

Hiç yorum yok: